ساخت کلبه چوبی از طراحی تا اجرا
ساخت کلبه سوئیسی (A-frame) با اسکلت فلزی
کلبه سوئیسی یکی از سازههای بسیار جذاب است که در ساخت آن به استفاده از مصالح چوبی متکی هستیم. این نمونه کلبهها به دلیل زیبایی ظاهری و ویژگیهای منحصربهفرد طرفداران زیادی دارند. یکی از مهمترین مزایایی که ساخت کلبه چوبی با سازه فلزی را به انتخابی ایدهآل تبدیل کرده، امنیت بسیار بالای آن است. برای افزایش کیفیت بنا علاوه بر طراحی حرفهای، استفاده از مصالح باکیفیت ضروری است. زندگی در این نوع کلبهها بسیار لذتبخش است. امکان ساخت آنها در حیاط خانه، باغ، پشتبام، جنگل، کنار دریا و هر نقطه دیگری از طبیعت وجود دارد. اگر شما نیز به این نمونه بناها علاقه دارید، برای آشنایی با ویژگیها، نحوه ساخت و هزینه مصالح با ما همراه باشید.
کلیات روش ساخت کلبه سوئیسی (A-frame) با اسکلت فلزی
تیم فنی مهندسی شرکت کهنسازندگان با بررسیهای دقیق به این نتیجه رسیده تا کلبههای سوئیسی (A-frame) را به صورت ترکیبی با چوب و فلز بسازد (در ادامه این مقاله به مزایای آن اشاره میشود). کلبهها با اسکلت فلز مقاومت بالاتری دارند و طول عمر ساختمان بیشتر میشود و از چوب صرفا در پوششها و نماها استفاده میشود؛ به این ترتیب آسیب کمتری نیز به جنگلها وارد میشود و همچنین نگرانی در رابطه با استحکام، رطوبت، مقاومت کم در برابر آتشسوزی، آفات، تاب خوردگی و .. نداریم و چوب صرفا در قسمتهایی استفاده میشود که بتوان به سادگی آن را تعمیر و نگهداری کرد. زیرساختی که برای این مدل کلبهها در تیم طراحی شده، شامل پی و ستونکهایی به نام پدستال است و روی آن پلیت فلزی کار شده و اسکلت به آن نصب میشود. ارتفاع پدستال بستگی به عوارض زمین یا ارتفاع موردنظر کارفرما دارد و کرسی همتراز با سطح پداستال اجرا خواهد شد.
در ساخت اسکلت و اجرای پوشش سقف، در صورت طراحی تراس و طبقه، از تکنولوژیهای مدرن (مانند فایبر، عرشه و ...) جهت اجرای آن استفاده میشود که به واسطه آن تا 50% وزن سقف کاهش مییابد. سپس از کاورینگهای چوب و شیشه در نما و کاور داخلی ساختمان شامل دیوار و کف استفاده خواهد شد و در صورت عدم تمایل کارفرما به چوب، قابلیت استفاده از کناف، گچ، سرامیک، پارکت و ... برای آنها وجود دارد.
روند ساخت کلبه چوبی در شرکت کهن سازندگان
در شرکت کهن، کلبه های سوئیسی (A-frame) معمولاً با متراژ بالای 100 مترمربع طراحی و اجرا میشوند. در صورتی که کلبه به تعداد سفارش داده شود (بومگردی و یا دهکده توریستی) و الزاماً از تمامی استانداردهای این مجموعه پیروی کند، آنگاه اجرای کلبه زیر 100 متر نیز قابل انجام میباشد. ساخت کلبه، حاصل پشت سر گذاشتن چندین مرحله مختلف است. در ساخت این نمونه کلبهها مانند سایر بناها باید مجموعهای از عوامل را کنار هم قرار دهید.
مراحل ساخت کلبه
مهمترین مراحل ساخت کلبه شامل موارد زیر است:
-
دریافت مجوز ساخت
برای اینکه بتوانید کلبهای بسیار زیبا مطابق با استانداردهای بینالمللی و با مصالح باکیفیت بسازید، در گام اول باید مجوز ساخت دریافت کنید. دریافت مجوز مربوط به آب، برق، گاز، تلفن و... جزو نیازهای ابتدایی ساختمان است.
-
قرارداد طراحی
روند طراحی کلبه در شرکت کهنسازندگان شامل مراحل ذیل است:
- تماس تلفنی اولیه با کارفرما، جهت مشخص شدن منطقه، متراژ زمین و بنای مورد نظر برای طراحی و ساخت و شفاف سازی ارائه خدمات مهندسی (شامل نقشه های معماری، سازه، نما، لنداسکیپ، روف گاردن و ...)
- پس از انجام مرحلۀ اول، برای کارفرما پیش فاکتور صادر و ارسال میگردد. در صورت پذیرش پیش فاکتور توسط کارفرما و انجام امور مالی، جلسه مشاوره و تحلیل طراحی و ساخت توسط تیم فنی شرکت بصورت تلفنی یا حضوری (در صورت امکان) انجام میشود. در این جلسه درمورد مسائل اقلیمی، اشرافیت، محرمیت، همسایگی، دسترسی، دید و منظر، ارتباط با طبیعت، بودجه بندی پروژه، سلیقه و علاقهمندی کارفرما، دغدغهها، نوع نگاه به پروژه (که شخصی سازی و برای زندگی دائمی است یا نگاه تجاری به پروژه وجود دارد)، تعداد افرادی که از آن ویلا استفاده میکنند و در کل سبک زندگی، مسائل روانشناسی و زیبایی شناسی با جزئیات بررسی می شود.
- پس از جلسه، پروژه در تیم طراحی تعریف شده و روند طراحی شروع میشود. زمانی که طرح به مرحله قابل ارائه رسید (طرح پلان معماری و نما همزمان طراحی میشود به کارفرما ارائه میگردد)، جلسه پرزانته طرح با کارفرما تشکیل میشود (بصورت تلفنی تصویری از راه دور یا در صورت امکان جلسه حضوری در شرکت) و پس از تاییدیه کارفرما (که حد نهایی کار ما گرفتن رضایت کارفرماست)، تسویه مالی انجام شده و پروژه نهایی میشود و تمامی نقشههای جزئیات طراحی مورد تایید کارفرما ارسال میگردد.
-
طراحی نقشه معماری
گام بعدی که برای ساخت کلبهها اهمیت دارد، مرحله طراحی نقشه ساختمان است. برای ساخت کلبه چوبی مانند سایر ساختمانها باید تمام استانداردها و اصول معماری رعایت شود. جالب است بدانید که مهمترین قدم در ساخت هر بنا طراحی آن است. این مرحله شامل طراحی پلان معماری، طراحی 3D نما، تحلیل سایت و سایت پلان (جانمایی کلبه، پارکینگ، فضای سبز، استخر و ....) میباشد. در صورت تمایل کارفرما میتوان طراحی لنداسکیپ هم به صورت 3بعدی انجام داد.
-
طراحی نقشه سازه
پس از طراحی معماری باید محاسبات سازهای شامل پیریزی و اسکلت ساختمان با توجه به استانداردهای سازهای و محاسبات را بهصورت دقیق انجام داد.
-
قرارداد اجرای پروژه
در صورت تایید طرح توسط کارفرما، قرار داد ساخت بین کارفرما و تیم اجرای شرکت کهن منعقد میشود، به این صورت که تیم سازنده، درصدی از کلیه هزینههای ساخت را به عنوان دستمزد دریافت میکند، به طور مثال اگر هزینه اجرای یک پروژه شامل متریال و اجرت کارگران و هزینههای حمل و ....، یکصد میلیون تومان بشود و درصد قرارداد مدیریت پیمان 30 درصد باشد، کارفرما موظف است یکصد و سی میلیون تومان به پیمانکار پرداخت کند. هزینه ساخت ویلا سوئیسی در سال 1403 برای هر متر مربع حدود 17 تا 20 میلیون تومان (بدون احتساب دستمزد مجموعه و با توجه به مصالح و متریال انتخاب شده) متغیر است.
جزئیات مراحل ساخت
با توجه به اینکه کلبههای ساخته شده در مجموعه ما با اسکلت فلزی هستند؛ اتصال آنها به فونداسیون یا پی ساختمان توسط پلیت یا همان صفحات فلزی برقرار میشوند. این صفحات فلزی روی ستونهای بتنی قرار میگیرند و به آنها پداستال میگوییم و دلیل ایجاد این ستونها دو نکته مهم است. اول اینکه سازه ما از زمین فاصله پیدا میکند و از نفوذ رطوبت و خوردگی سازه جلوگیری میشود. دومین نکته نیز اصلاح شیب زمین، مخصوصا در نقاط کوهستانی و زمینهای شیبدار است که در این صورت ممکن است ارتفاع ستونها متفاوت باشد اما سطح روی پلیت ها دقیقا در یک ارتفاع و همتراز هستند.
پس از اجرای پداستال نوبت به اجرای اسکلت ساختمان میرسد و A-frame روی پلیتها به کمک جرثقیل نصب میشود. از امتیازات سازههای فلزی این است که ما میتوانیم کلبههایی با ابعاد متنوع (دو طبقه، سه طبقه و ابعاد و دهنههای متفاوت 6، 8، 10 متری) بسازیم و تفاوت در مقاطع فولادی است که برای هر کدام از طرحها مورد استفاده قرار میگیرد.
برای پوشش خارجی سقف پس از زیر سازی و عایق بندی مناسب میتوان از ورقهای فلزی، شینگل، پلی کربنات، دکرا، آندولین ... استفاده کرد و برای پوشش داخلی سقف از پوشش کناف، گچ، چوب و ... استفاده میشود. همچنین در فاصله بین پوشش خارجی، داخلی، سقف و کنج کار، محلهای مناسبی جهت عبور تاسیسات و کابلهای برق وجود دارد. از مزایای اصلی سازه فلزی این مجموعه که از تیرآهن و تیر ورق و ... استفاده میشود، ضخامت کم سقف است که باعث داشتن فضاهای داخلی بیشتری نسبت به ساخت کلبه با سازه LSF و چوبی میشود.
همچنین با توجه به استاندارد بودن سازه و استفاده از تکنولوژیهای مدرن و خاص که در پوشش کف طبقات استفاده میکنیم، توانستهایم سازهای بسیار مقاوم، بدون لرزش و نسبتاً سبک بسازیم. این یعنی صرفهجویی در هزینه و زمان برای پوشش کف و تراس که در صورت وجود داشتن در طراحی میتوان از سرامیک، پارکت، چوب پلاست، ترمووود، فایبرسمنت و ... استفاده کرد. برای نما هم میتوان از سمنت برد، آجر نما، سنگ و مصالح متنوعی استفاده کرد؛ اما به دلیل فرم خاص سازه پیشنهادها عمدتا استفاده از شیشه در نما (جهت ورود نور و تهویه مطبوع در نما) است.
کلبه سوئیسی (A-fram)
ویلای سوئیسی معمولاً ویلای A فریم یا مثلثی شکل نامیده میشود و دلیل اصلی این نامگذاری نیز شباهت قاب اصلی اسکلت سازه به حرف A انگلیسی یا همان مثلث است که پایدارترین نوع سازه هم میباشد. ساخت کلبههای سوئیسی (ویلا سوئیسی) مدرن و کلاسیک فرصت مناسبی برای ایجاد خلاقیت در طراحی و ساخت این بنا را فراهم میکند. مزیت اصلی ساخت ویلاهای سوئیسی هزینه پایین و فرایند ساخت بسیار کوتاه است.
خصوصیات ساخت کلبه سوئیسی (A-fram) با اسکلت فلزی
ساخت کلبه با اسکلت فلزی، ظاهر و حس سنتی چوب را با استحکام و دوام یک قاب فلزی ترکیب میکند. برخی از ویژگیهای این نوع ساختمان عبارتند از:
1. استحکام و دوام: اسکلت فلزی یک تکیه گاه قوی و بادوام به سازه می دهد و در برابر شرایط بد آب و هوایی و بلایای طبیعی مانند بادهای شدید، بارش برف سنگین، زلزله و ... مقاوم است و همچنین به دلیل شیب زیاد سقف برای مناطقی که برف سنگین میبارد، ایده آل هستند.
2. مقرون به صرفه: ساختمان با چوب و فلز در مقایسه با سایر مواد اسکلت بندی مانند چوب یا بتن مقرون به صرفهتر میباشد. آنها در طول زمان به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و باعث صرفه جویی در دراز مدت میشود. بهعلاوه، سرعت بالای ساخت این نوع سازهها نیاز به استفاده از نیروی کار را کمتر میکند و در این بخش نیز با کاهش هزینهها روبهرو هستیم. این مزایا موجب شده که در اغلب موارد ساخت سازههای چوب و فلز مقرونبهصرفهتر از سازههای بتنی باشد.
3. مصرف انرژی: چوب یک عایق طبیعی است و در ترکیب با اسکلت فلزی کلبه می تواند بسیار کارآمد باشد. اگر فریم های فلزی را با عایق طراحی کنید، مصرف انرژی و هزینههای گرمایش و سرمایش شما را کاهش میدهد. همچنین آنها را با مواد بازتابنده پوشش میدهد تا افزایش گرما را در تابستان کاهش دهد.
4. سازگار با محیط زیست: استفاده از چوب به عنوان ماده اولیه برای نمای بیرونی کلبه یک گزینه سازگار با محیط زیست است زیرا چوب یک منبع تجدید پذیر محسوب میشود. قابهای فلزی اغلب از مواد بازیافتی ساخته میشوند و قابل بازیافت مجدد در پایان عمر آنها است و برای کسانی که نگران ردپای کربن هستند گزینهای سازگار با محیط زیست باشد.
5. مونتاژ سریع: ساخت یک ویلا سوئیسی با اسکلت فلزی سریعتر از روشهای ساخت کلبه چوبی سنتی است، زیرا اسکلت فلزی را میتوان به صورت مقطعی ساخت و در محل مونتاژ کرد. کلبهها با اسکلت فلزی در زمان و هزینه نسبت به سایر مصالح ساختمانی به صرفهتر هستند.
ساخت کلبه سوئیسی (A-frame) در ساری
6. تطبیق پذیری: ویلاهای سوئیسی با اسکلت فلزی را میتوان برای مقاصد مختلف مانند کابینهای تعطیلات، مهمانخانهها، سولههای ذخیره سازی، دفاتر خانگی و حتی اقامتگاههای تمام وقت استفاده کرد. فریمهای فلزی را میتوان متناسب با انواع نیازها طراحی کرد و هم برای ساختمانهای مسکونی و هم برای ساختمانهای تجاری استفاده میشود. این بدان معنی است که یک کلبه سوئیسی با اسکلت فلزی قابل طراحی با الزامات زیبایی شناختی یا عملکردی خاص میباشد.
7. زیبایی شناسی: نمای بیرونی چوبی به کلبه ظاهری گرم و دنج میبخشد، در حالی که قاب فلزی ظاهری شیک و مدرن را ارائه میدهد. این ترکیب از مواد، طراحی منحصر به فرد و زیبایی را ایجاد میکند.
8. مقاوم در برابر آتش: قابهای فلزی غیر قابل احتراق هستند، به این معنی که مقاومت بهتری در برابر آتش نسبت به سایر مواد اسکلت بندی دارد. این امر به ویژه در مناطق با خطر آتش سوزی بالا مهم میباشد.
9. تعمیر و نگهداری: قابهای فلزی نسبت به سایر مواد قاب بندی مانند چوب نیاز به نگهداری کمتری دارند. آنها در برابر پوسیدگی، موریانهها و سایر آفات مقاوم هستند و مانند چوب پوسیده یا تاب نمیشوند، به این معنی که شما برای ایمن نگه داشتن کلبه خود نگران بازرسیهای منظم یا درمان نخواهید بود.
10. ساخت آسان: کلبههای سوئیسی با اسکلت فلزی را میتوان نسبتاً آسان ساخت، به خصوص اگر اسکلت فلزی از پیش ساخته شده باشد. این روند ساخت و ساز را سریع تر و کارآمدتر میکند.
11. پایدار: استفاده از چوب و فلز (ماده قابل بازیافت) باعث کاهش ضایعات و مصرف انرژی میشود.
12. انعطاف پذیری طراحی: قابهای فلزی را میتوان طوری طراحی کرد که طیف وسیعی از سبکهای معماری، از سنتی تا مدرن را در خود جای دهد. همچنین از آنها برای ایجاد پلانهای باز و پنجرههای بزرگ استفاده میشود که اجازه میدهد نور طبیعی بیشتری وارد و حس بهتری در فضا ایجاد شود. از قابهای فلزی برای ایجاد اشکال و طرحهای پیچیدهتر و منحصر به فردتر از قابهای چوبی استفاده میشود و خلاقیت و انعطاف پذیری بیشتری را در طراحی کلبه سوئیسی ایجاد میکند.
به طور کلی، یک کلبه سوئیسی با قاب فلزی میتواند یک گزینه ساختمانی مقرون به صرفه، بادوام و سازگار با محیط زیست و زیبایی منحصر به فرد ارائه دهد. با برنامه ریزی و ساخت مناسب، میتواند یک فضای نشیمن دنج و راحت باشد که بهترین روشهای ساخت چوب و فلز را با هم ترکیب میکند.
هزینه ساخت کلبه سوئیسی
برای تعیین هزینه ساخت ویلا سوئیسی، باید به چندین عامل تاثیرگذار توجه کنیم:
• قیمت زمین: هزینه ساخت ویلا به عوامل متعددی بستگی دارد و خرید زمین بخش عمدهای از این هزینهها را تشکیل میدهد. اگر کارفرما از قبل زمینی داشته باشد، هزینههای مرتبط با خرید زمین حذف میشود و تنها هزینههای ساخت خانه، آمادهسازی سایت و محوطهسازی باقی میماند. در این حالت، تمرکز بیشتر بر طراحی، اجرای ساختمان و استفاده از مصالح با کیفیت خواهد بود. از سوی دیگر، اگر کارفرما نیاز به خرید زمین داشته باشد، هزینه زمین بر اساس موقعیت جغرافیایی، دسترسی به امکانات و خدمات شهری، مناظر طبیعی و سایر عوامل متفاوت خواهد بود.
• موقعیت مکانی: یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در هزینه تمام شده ساخت ویلا سوئیسی، موقعیت جغرافیایی ساختمان (مانند منطقه شهری یا روستایی، نزدیکی به شهر یا دوری از آن) و شرایط محیطی (مانند اقلیم، نرخ کارگری، دسترسی به مصالح) است. چرا که در ساخت دو کلبه با شرایط کاملا مشابه، گاهی به واسطه عوارض طبیعی زمین و فاصله از شهر، هزینههای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. واضح است که هر چه زمین ناهموارتر و مسافت دورتر، هزینههای بیشتری جهت حمل و استحکام بنا به کارفرما تحمیل میشود.
• متراژ و فرم انتخابی بنای موردنظر کارفرما: اصولا بدیهی است که متراژ بیشتر مساوی است با هزینه بیشتر. ابعاد ساختمان مستقیماً تعیینکننده میزان مصالح مورد نیاز، کارکرد فضا و هزینه کلی ساخت هستند. اما ناگفته نماند که گاهی اوقات پیچیدگی طرح و متناسب با پیچیدگیهای ساخت باعث میشود که دو ویلا سوئیسی با متراژی برابر، هزینههای متفاوتی جهت ساخت داشته باشند.
• انتخاب شرکت طراح معتبر: شاید بتوان گفت یکی از مهمترین آیتمها در ساخت یک بنا مراجعه به شرکتهای معتبر و افراد متخصص است. زیرا یک طراحی دقیق و حساب شده بواسطه پیشبینیهای لازم و تجربه کافی میتواند به طرز چشمگیری هزینههای ساخت را مدیریت کند و از تخریب و انجام مجدد بخشی از پروژه جلوگیری کند.
• انتخاب شرکت سازنده معتبر: یکی از نکات بسیار مهم در ساخت کلبه یا ویلا، انتخاب یک شرکت سازنده معتبر است. شرکتهای معتبر به واسطه برنامه ریزی CPM (Critical Path Method)، میتوانند به دلیل زمان بندی دقیق و استفاده از نیروهای متخصص، کلبهای با جزئیات اجرایی خاص را اجرا کنند و از تحمیل هزینههای اضافی نیز جلوگیری نمایند. همچنین در زمان ساخت ویلا که خود آیتمی بسیار مهم (مخصوصا در جامعه امروز ما با تورم بسیار بالا در هزینههای ساخت) محسوب میشود، صرفه جویی کند. در نتیجه، با اینکه شرکت سازنده درصدی به عنوان حق اجرا با عنوان مدیریت پیمان دریافت میکند؛ هزینه ساخت کلبه با استفاده از این روش مقرون به صرفهتر از حالتی است که خود کارفرما پروژه را انجام دهد.
نوع متریال ساخت ویلا سوئیسی با اسکلت فلزی
برای ساخت ویلا سوئیسی با اسکلت فلزی، از متریالهای مختلفی استفاده میشود که هر کدام نقش خاصی در سازه دارند. در ادامه به برخی از این متریالها اشاره میکنیم:
پوشش خارجی سقف: برای پوشش خارجی سقف پس از انجام زیرسازی و عایقبندی مناسب، میتوان از موادی مانند ورقهای فلزی، شینگل، پلی کربنات، دکرا و آندولین استفاده کرد.
پوشش داخلی سقف: برای پوشش داخلی سقف میتوان از کناف، گچ، چوب و مواد مشابه بهره برد.
پوشش کف و تراس: در صورت وجود داشتن این موارد در طراحی، میتوان از سرامیک، پارکت، چوب پلاست، ترمووود، فایبرسمنت و ... استفاده کرد.
نمای کلبه: برای نمای ساختمان میتوان از موادی مانند سمنت برد، آجر نما، سنگ و سایر مصالح متنوع استفاده کرد. اما به دلیل فرم خاص سازه، اغلب توصیه میشود که از شیشه در نما استفاده شود تا نور طبیعی به داخل ساختمان وارد شود و تهویه مطبوع بهتری فراهم گردد.
ویژگیهای منحصربهفرد کلبههای چوبی
برای افرادی که زندگی و تفریح در طبیعت را دوست دارند، کلبههای چوبی حس و حال بینظیری دارد. مطمئن باشید زندگی در این کلبهها قابل مقایسه با زندگی شهری و آپارتماننشینی نیست و میتوانید سبک جدیدی از زندگی را تجربه کنید. ساخت کلبه در باغ، فضایی رمانتیک خلق میکند. با استفاده از گلهای زیبا و معطر و چمنزار میتوانید زیبایی این فضا را افزایش دهید. طراحی این کلبهها بهصورت کاملا مدرن انجام میشود.
مصالح اصلی برای ساخت آنها چوب درختانی است که در مناطق سردسیری رشد کردهاند. شاید بپرسید دلیل استفاده از این چوبها چیست؟ پاسخ بسیار ساده است. درختانی که در مناطق سردسیری رشد میکنند چگالی بالایی داشته و بافت بسیار ایدهآلی دارند. کیفیت آنها در مقایسه با چوبهای معمولی بالاتر است و مهمتر از همه، این نمونه چوبها از طول عمر بالایی برخوردار هستند. البته ساخت این کلبه ها با اسکلت فلزی مزایایی دارد که پیشتر به آن اشاره شد.
ساخت کلبه سوئیسی
کلبههای سوئیسی برخلاف ظاهر مدرن، شما را به یاد کلبههای روستایی و کلاسیک میاندازند. مطمئنا با ساخت کلبه چوبی به سبک سوئیسی در باغ مناطق جنگلی میتوانید حس نشاط و آرامش را برای خود و عزیزانتان به ارمغان آورید. متراژ کم و هزینه ساخت نسبتا پایین سبب شده که برای تمام افراد امکان ساخت این نمونه کلبه فراهم باشد. ساخت این نمونه کلبهها دقیقا مشابه ساخت ساختمانهای معمولی است و هیچ پیچیدگی خاصی ندارد.
سخن پایانی
اغلب افراد علاقه دارند پس از اتمام هفته کاری، مدتی را در فضایی آرام سپری کنند و برای انجام پروژه و کارهای جدید انرژی کسب کنند. سفر بهترین گزینه برای رفع خستگی است. اگر شرایط برای سفر مهیا نیست و علاقه دارید با ایجاد تغییر در محیط زندگی، روحیه خود و خانوادهتان را تغییر دهید ساخت کلبه بهترین گزینه است. ممکن است تصور کنید امکان احداث این نمونه کلبهها تنها در باغ یا ویلاهای بزرگ وجود دارد. اما این تصور کاملا اشتباه است میتوانید با صرف هزینهای نسبتا کم کلبههای سنتی و مدرن را در حیاط یا پشتبام خانه خود بسازید. علاوه بر این، برای افرادی که در حومه شهر، جنگل، سواحل دریا یا روستای اجدادی خود باغ یا زمینی بدون استفاده دارند میتوانند از طریق ساخت کلبه های مدرن و سنتی آنجا را به مکانی مناسب برای آرامش و رفع خستگی تبدیل کنند.
مطالب مرتبط: