هزینه ساخت ویلا در شمال

هزینه متوسط ساخت ویلا در شمال به مواردی نظیر متراژ ساخت، کیفیت ساخت، سطح خدمات ویلا، نوع قرارداد ساخت، محل ساخت ویلا، محوطه سازی و نوع اسکلت و سازهی ساخت بستگی دارد که با توجه به هزینههای ساخت در سال 1398 و افزایش قیمت مصالح نسبت به سال 97 شروع قیمت متوسط ساخت ویلا در شمال در حدود متری 2میلیون تومان بوده است اما حد متوسط هزینه ساخت ویلا در سال 1401 برای هر متر مربع بین 8 تا 12 میلیون تومان است.
1) متراژ ساخت
در ساخت ویلا هرچقدر متراژ ساخت بالاتر باشد هزینه تمام شده با توجه به کاهش قیمت دستمزدها، حملها و خوردهکاریها کمتر میشود یعنی با توجه به افزایش حجم مصالح و افزایش متراژ کار، هزینههای حمل و دستمزد کاهش مییابد. علاوه بر این با توجه به هزینههای مشترک اکثر ساختمانها در جهت اخذ انشعابات و شیرآلات و پکیج و ... این هزینهها، در قیمت تمام شده ویلاهای بزرگ سرشکن میشود و هزینهها کمتر میگردد.
2) کیفیت ساخت
باتوجه به تنوع مصالح ساختمانی، کیفیت اجرا و دستمزد استادکار، در مصالحی همچون سنگ، سرامیک، آجر، پارکت، ام دی اف، چوب و همچنین سطح طراحی نما و طراحی داخلی فضا، در هزینه، مقدار و کیفیت کار تاثیرگذار میباشد.
هرکدام از موارد بالا که مورد توجه بیشتر کارفرما قرار گیرد در هزینه تمام شده ویلا اثرگذار میباشد.
3) سطح خدمات ویلا
در یک ویلای ابتدایی فضای اصلی یک ساختمان شامل آشپزخانه، مطبخ، سرویس بهداشتی، حمام، خوابها و نیز پذیرایی و تراس میباشد ولی هر ویلایی دارای خدمات دیگری نیز میباشد که با توجه به سلایق کارفرما قابل افزایش است. از جمله این موارد: وجود سونا و جکوزی، استخر، اتاق بازی، اتاق TV-Room، نشیمن اختصاصی، اختلاف سطح، جامبالکنی، اتاق چهار فصل، آلاچیق، روف گاردن، فضای سبز، آبنما، سرایداری، اتاقهای مستر، هوشمند سازی، جاروبرقی مرکزی، دوربین مداربسته، آسانسور و نورپردازی حرفهای از جمله مواردی است که در قیمت نهایی ویلا تاثیرگذار میباشد.
4) قرارداد ساخت ویلا
اینکه شما با چه روشی صاحب ویلای شخصی خود میشوید در هزینه تمام شدهی ویلا سرنوشتساز میباشد. استفاده از سازندگان محلی که با استفاده از نیروی بومی در قالب مدیریت پیمان و یا پیمانکاری دست به ساخت ویلا میزنند را شاید بشود کمترین هزینه نوع ساخت دانست که معایبی همچون استفاده از استاد کاران نه چندان حرفهای و نداشتن سواد ساخت و اجرای ویلا با طول عمر بسیار پایین ویلا و همچنین وجود رطوبت دائمی در فضا و عدم ایزولاسیون را دارد.
مورد بعدی استفاده از شرکتهای معتبر ساختمانی آن منطقه و یا استان میباشد که با در نظر گرفتن تمامی خواستههای کارفرما و تیم حرفهای، دست به ساخت ویلایی میزنند، استفاده از شرکتهای معتبر هزینههای ساخت را شاید بین 10 تا 15 درصد افزایش دهد که دلیل آن کیفیت ساخت بالاتر و جزئیات اجرایی دقیقتر میباشد.
نوع دیگری از ساخت نیز توسط کارفرما و مدیریت از راه دور میباشد که در آن کارفرما دست به بستن قرارداد با نیروی کاری کل پروژه میزند که در هزینه تمام شده پروژه به علت عدم حضور دائمی با مشکلاتی از جمله نظارت ضعیف، اتلاف مصالح، کارکرد پایین نیروها، عدم پاسخگویی تیم اجرایی در صورت بروز مشکل و همچنین احتمال سرقت تاثیر مثبتی نداشته و در هزینهها صرفهجویی نمیشود.
5) محل و زمان ساخت ویلا
بطور کلی هرچه محل پروژه از شهرها فاصله میگیرند بدلیل کرایه حمل و عدم تامین مصالح از کارخانجات و همچنین کرایه مسیر برای عوامل اجرایی باعث میشود که هزینههای تمام شده ویلا بیشتر شود.
این موضوع در مواردی که جاده دسترسی صعبالعبور میباشد و به کوهستان ختم میشود به وضوح قابل رویت است در حاشیهی دریا نیز این قضیه در سطح کمتری نسبت به کوهستان و جنگل قابل مشاهده است که دلیل آن هم استفاده از مصالح گران قیمت و استادکاران گران مناطق توریستی میباشد.
6) محوطهسازی و لنداسکیپ
از جمله موارد دیگر تاثیرگذار در قیمت ساخت ویلا میشود به متراژ زمین باقیمانده پس از ساخت اشاره کرد. بطور مثال پر واضح است که هزینه اجرایی یک ویلای 500متری در یک زمین 1000 متری بسیار کم هزینهتر از اجرای یک ویلای 500 متری در یک زمین 2000متری میباشد؛ از این رو مقدار بها دادن کارفرما به فضای سبز اطراف ویلا و همچنین اجرای دیوارکشی دور ویلا در قیمت تمام شده ویلا تاثیرگذار میباشد.
7) نوع اسکلت و یا سازه ساختمان
نوع سازه ساختمان در هزینه تمام شده ساختمان بسیار تاثیرگذار است و معمولا متداولترین نوع ساخت آن منطقه به دلیل فراوانی مصالح و استادکار کم هزینهترین هم هست.
در بسیاری از مناطق شمال کشور اسکلت بتنی با تیرچه و یونولیت متداولترین نوع ساخت اسکلت میباشد ولی در چندسال اخیر اسکلتهای پیش ساخته همچون ال اس اف و سازههای بتن درجا تا حدودی توان رقابت با سیستم سنتی ساخت را در ویلاهای فلت و دوبلکس بدون پارکینگ پیدا کردهاند ولی در ساختمانهای با تعداد سقفهای بالای 2عدد همچنان مصالح و روش سنتی هزینهی کمتری دارد و در ساختمان با اسکلت فلزی نیز به علت گران بودن فولاد صرفه چندانی نداشته و همچنین وجود رطوبت در شهرهای ساحلی بیشتر مورد آسیب قرار میگیرند. از موارد دیگر و متداول ساخت میشود به اسکلتهای بتنی بسیار ضعیف و یا استفاده از قوطی و یا بلوک به جای ستون در ساخت ویلا اشاره کرد که به علت نداشتن حداقل ایمنی قابل تشریح نیست.
شما میتوانید از اینجا به طور تقریبی هزینه ساخت ویلا در سال ۱۴۰۱ را محاسبه کنید.
جمع بندی
اگر علاقمند به ساخت ویلا با درنظر گرفتن مدیریت هزینه و مدیریت کیفیت هستید که در آن علارقم استفاده از مصالح و استادکاران خوب در هزینهها نیز صرفهجویی شود به رزومه و سابقه کار شرکتهای ساختمانی آن منطقه (استان) دقت کنید، قرارداد را شفاف تنظیم کنید و چگونگی کسب اطلاع از وضعیت پروژه را از شرکت مجری بخواهید و اگر به دنبال ویلاهای بسیار کوچک (زیر 70متر مربع) هستید، شرکتهای ساخت ال اس اف (پیش ساخته) را فراموش نکنید.
منبع: نماپلان