شرکت فنی مهندسی کهنسازندگان ابنیه با هدف طراحی نقشه ساختمان (طراحی و ساخت)، همگام با تکنولوژهایی نوین ساخت و استفاده از مصالح با کیفیت، در جهت رفاه و آسایش مشتریان و کارفرمایان این حوزه، فعالیت گسترده ای را از سال 1386 تاکنون آغاز کرده است.
این دفتر فنی مهندسی با داشتن کادری مجرب، با تجربه و تحصیل کرده، مجموعهای از ایدههای خلاقانه را با بیش از 6 خدمت اصلی ارائه میدهد. این خدمات شامل آلبوم کامل نقشههای معماری، نقشههای سازه، طراحی سه بعدی نما، روف گاردن و جدارههای سه بعدی خیابان اصلی و همچنین طراحی سه بعدی محوطهسازی بنا است. به همراه این خدمات، 4 نوع تیپ نقشه الحاقی از جمله جزئیات اجرایی و نقشههای اندازه گذاری و کاذبها در نما، محوطه سازی، روف گاردن و دیوارههای جداره شهری فراهم میکند. این شرکت همواره در بخش طراحی، ساخت و بازسازی ساختمان پیشرو بوده و نقشههای آپارتمانی، مسکونی، ساختمان ویلایی با طراحی لوکس و مدرن و همچنین کلبههای سوئیسی را به ارمغان میآورد. کهنسازندگان فضایی قابل اعتماد و تعاملی را با کارفرمایان محترم از سرتاسر کشور ایران خلق و حفظ کرده است.
با توجه به موارد بیان شده؛ در طراحی نقشه های ساختمان آیتمهای مختلفی از مراحل طراحی تا اجرا وجود دارد، که بایستی همواره به آنها توجه شود. در غیر این صورت، هزینههای مالی سنگین و غیرضروری به پروژههای ساختمانی تحمیل میشود و توجیه اقتصادی پروژه را برای سرمایهگذاران کاهش میدهد. در این راستا؛ شرکت فنی مهندسی کهنسازندگان به بررسی دلایل و مشکلات این نقصها پرداخته و یافتهها را در دسته بندی به شرح ذیل بیان کرده است:
1. طراحی کامل پروژهها در قالب نقشههای ساختمانی (معماری، سازه، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، محوطه سازی و ...) مهمترین مرحله است. بدین منظور، بایستی از نقطه شروع خلق پروژه، تحلیلی جامع در راستای موقعیت زمین و خواستههای کارفرما صورت گیرد و تمامی محدودیتها و پتانسیلهای پروژه قبل از شروع پروسه طراحی تحلیل و بررسی گردد.
پلان خانه ویلایی تریبلکس لاکچری
2. طراحی نقشههای غیراصولی در تمامی کاربریها، بخصوص در نقشه ساختمان مسکونی و نقشه ویلا، باعث افزایش هزینههای مالی و زمانی برای پروژهها و کارفرمایان میشود. همچنین اصلاح بخشهایی از نقشههای غیراصولی این گونه پلانها، نیازمند هزینه و زمان بیشتری است که باعث تأخیر در اتمام پروژههای ساختمانی میشود.
3. در نقشههای معماری غیراصولی؛ همواره تعاملات فضایی غیراستاندارد و نامناسب از لحاظ فرم و عملکرد بین فضاها قابل مشاهده است. این امر منجر به کاهش کیفیت زندگی مطلوب و حس سرزندگی برای ساکنان میشود. به عنوان مثال، هنگامی که نقشه ساختمان ویلایی در مرحله طراحی پلان و طراحی نما به صورت نادرست در دفاتر معماری انجام میشود، مشکلات و چالشهای طرح در مرحله ساخت و اجرا در قالب مشکلات و چالشهای متعدد در کارگاه ساختمانی منجر میشوند. این مشکلات شامل افزایش هزینههای مالی و اقتصادی، تاخیر در زمان اجرای، فرسایش نیروی کار انسانی و ماشین آلات پروژه، کاهش تمرکز و آرامش در هنگام ساخت و در نهایت نارضایتی کارفرما از کل پروژه خواهند بود.
نقشه ویلا به سبک نئوکلاسیک ایرانی
4. زمانی که پروسه طراحی و ساخت در نقشههای آپارتمانی و ویلایی انجام میشود و حس اقامت و زندگی در بین ساکنین خانه به جریان میافتد، بنا همواره از لحاظ زیباشناسی، فرمی و عملکردی توسط ساکنین مورد تحلیل و قضاوت قرار میگیرد. در این زمینه، اگر بنا دارای فضاهای با کیفیت و مناسب باشد، همواره مورد استقبال مطلوب افراد قرار میگیرد و بر اصولی بودن طراحی بنا صحه میگذارند.
5. اکثر کارفرمایان تا سطح محدودی میتوانند به ضوابط طراحی و اجرا آگاه باشند. در این مسیر، شرکت فنی مهندسی کهنسازندگان با داشتن تیم طراحی و ساخت حرفهای و آشنا به تکنولوژیهای نوین ساخت، همواره میتواند در این رابطه مشاورههای مناسبی را با توجه به شرایط بازار و رویکردهای طراحی و ساخت به کارفرمایان ارائه دهند.
طراحی نقشه ساختمان ویلایی با عرض محدود
6. هنگام ساخت یک ویلای مدرن یا آپارتمان مسکونی با رعایت اصول معماری و ضوابط مهندسی، در زمان فروش ساختمان، خریدار با اطمینان خاطر بیشتری صاحب بنایی میشود که همه ضوابط زیباشناسی، فرمی و عملکردی در آن لحاظ شده است. تجربه کهنسازندگان ثابت کرده است که وقتی محل اقامت و زندگی ساکنین، در طراحی و اجرا مدنظر قرار گیرد، این افراد حس تعلق به مکان پیدا میکنند و از لحاظ روحی و روانی، برای زندگی و سپری کردن اوقات فراغت در آن مکان، آرامش و خوشحالی بیشتری تجربه میکنند.
نقشه معماری (Architectural Drawing) چیست؟
نقشه معماری یک نمایش تصویری و سهبعدی از یک ساختمان یا سازه معماری است که جزئیات فنی، اندازهها، شکلها، ابعاد و جزئیات ساختمان را نشان میدهد. این نقشهها شامل اطلاعاتی چون نقشههای معماری، نقشههای ساختمانی، نقشههای برق، انواع نقشههای سیستمهای مکانیکی مثل تهویه، گرمایش و انرژیهای پایدار میشوند. این نقشهها برای اجرا و ساخت یک ساختمان یا سازه معماری استفاده میشوند و به معماران، مهندسان و کارگران اطلاعات دقیقی از اجزای ساختمان را ارائه میدهند.
آیا شما به دنبال اجرای بهترین نقشه ساختمان هستید؟ میدانید که جهت طراحی نقشه معماری ساختمان در شهرهای کشور، بایستی از کجا اقدام کرد؟ از شما دعوت میکنیم که مطالب درج شده در سایت مهندسی کهن سازندگان ابنیه را تا انتها با دقت مطالعه فرمایید و اطلاعات ارزندهای را در خصوص نقشه خانه ویلایی به دست آورید.
پلان معماری (Architectural plan ):
پلان معماری، به عنوان یکی از اجزای اصلی نقشه معماری، نقش بسیار مهمی در فرایند طراحی و ساخت ساختمان دارد. این پلان نمایشی دوبعدی از فضاهای داخلی یا خارجی ساختمان است که از بالا به ساختمان یا فضای مورد نظر نشان داده میشود. از طریق این نمایش دوبعدی، معماران و متخصصان ساختمانی میتوانند به طور دقیق نحوه تقسیمبندی فضا، ابعاد و ارتباط بین اجزای مختلف را بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که طراحی بهینهای صورت گرفته است. برش افقی فرضی واحد ساختمانی در ارتفاع یک سوم یا صد و بیست سانتی متر از سطح به طوری که تمام جزئیات را بتوان مشاهده کرد. پلان معماری نقشهای است که مهندس معمار آن را طراحی کرده و بنا به نوع آن ، شامل اطلاعاتی چون طرح بنا، مشخصات و دادههای فنی، جزئیات و ... میشود.
انواع پلانهای طراحی گروه فنی مهندسی کهن:
* طراحی پلان ویلایی یک فرآیند جامع است که شامل تدوین و ارائه نقشههایی برای ساخت ویلا یا خانهای است که اغلب به عنوان محل زندگی در مناطق خارج از شهر و با فضای بزرگتر و آرامتر مورد استفاده قرار میگیرد این نوع پلان، به دو دسته تقسیم میشود:
الف) پلان ساختمان ویلایی که ساز و کار مسکونی داشته یعنی خانه ویلایی مسکونی که افراد اسکان دائمی در آن دارند. تمرکز اصلی بر روی ساختار، طراحی فنی ساختمان و مشخصات مربوط به ساخت و ساز میباشد.
ب) پلان ویلایی تفریحی که معمولا سکونت دائمی ندارند، از این رو خلق اثر و فرم طراحی در این نوع پلانها متفاوتتر از مابقی میباشد که گروه کهن با سابقهای درخشان در زمینه طراحی پلان ویلایی شمال کشور خالق مکانی امن و زیبا برای افراد مختلف بوده است. این نوع ویلاها بیشتر به عنوان یک نقشه برای استفاده و تفریح در فضاهای خارجی و باغ ویلا طراحی میشود و شامل جزئیات فضای بیرونی مانند استخرها، فضاهای سبز، مناظر طبیعی، زمینهای ورزشی، فضاهای گردش و استراحت و سایر امکانات تفریحی است. تمرکز بر روی ایجاد فضاهایی برای استراحت، سرگرمی و تفریحات خانوادگی و گذراندن وقت آزاد در فضاهای بیرونی ویلا میباشد.
* طراحی پلان آپارتمان مسکونی به پلانی میگویند که در یک نقطه ایدهآل با توجه به سایت پلان واقع شود. این نوع پلان قالباً برای اسکان دائمی افراد طراحی میشود از این رو شرکت کهن تمام موارد را در روند طراحی مد نظر قرار داده تا پاسخگو به کلیه نیازهای ساکنین باشد. این پلان، شامل نمایش دوبعدی از یک واحد مسکونی در یک ساختمان آپارتمانی است و نشان میدهد که فضاهای داخلی و اجزای مختلف یک واحد مسکونی چگونه طراحی شده و قرار گرفتهاند.
* طراحی پلان ساختمان تجاری: این نوع پلان متعلق به جایی است که ساز و کار، کسب و کار و تجارت دارد، کارفرما ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. گروه فنی مهندسی کهن مفتخر به طراحی اماکن تجاری مختلفی در جاهای مختلف استان بوده که با توجه به رویه طراحی و پیشنهادات در خلق مکان مناسب و کارآمد در تجارت مورد نظر تاثیر بسزایی داشته از این رو گروه کهن بهانهای بود در جذب سرمایه گذار و استقبال مردم.
ساخت مجتمع تجاری اداری ۱۲ طبقه
*طراحی پلان کلبه سوئیسی: اغلب از عناصر سنتی کلبه سوئیسی الهام گرفته و آنها را با طراحیها و اصول مدرن ترکیب میکند. این نوع طراحی تلاش دارد تا زیبایی و شیوه معماری سنتی را با استفاده از تکنولوژیهای نوین، مواد مدرن و طرحهای معماری بهروز به نمایش بگذارد. تیم فنی مهندسی کهنسازندگان، پس از بررسی دقیق، به این نتیجه رسیده است که بهتر است کلبههای سوئیسی به صورت ترکیبی از چوب و فلز ساخته شوند. این کلبهها از اسکلت فلزی بهره میبرند که باعث مقاومت بیشتر و طول عمر بیشتر ساختمان میشود. چوب نیز فقط برای پوششها و نماها استفاده میشود، این روش باعث کاهش آسیب به جنگلها میشود و همچنین نگرانیهای مربوط به استحکام، رطوبت، مقاومت در برابر آتش، حشرات، خوردگی و ... را برطرف میکند. چوب فقط در نقاطی استفاده میشود که به راحتی قابل تعمیر و نگهداری باشد.
طراحی پلان ساختمان:
اولین گام برای ساخت طراحی پلان است تا با استفاده از آن طرح به ساخت دقیق بنای مورد نظر پرداخت سپس برای ساخت آن باید از الگوی مشخصی تابعیت کرد؛ از این رو مسئله طراحی پلان معماری و طراحی نقشه ساختمان مهمترین امر در ساخت بنا محسوب میشود. از این حیث گروه فنی مهندسی کهن در هنگام طراحی پلان ساختمان کلیه موارد را با توجه به مطالعات اولیه بصورت گام به گام در روند طراحی بطور دقیق انجام میدهد.
نکات مهم در طراحی پلان معماری:
برای طراحی مطلوب، قبل از هر چیزی باید بدانیم که نیازهای ساختمانی که قرار است طراحی کنیم چیست. قطعا طراحی هر ساختمان با ساختمان دیگر متفاوت است و گروه فنی مهندسی کهن با در نظر گرفتن این موضوع در طراحی های خود از یک چارت استاندارد که توسط مهندسین طراح تهیه شده تبعیت میکند.
- جانمایی باکس پله و آسانسور: اولین و مهم ترین گامی که باید در طراحی پلان در مورد آن فکر و آن را در پلان جانمایی کرد، محل باکس پله و آسانسور میباشد. در جانمایی محل باکس پله و آسانسور در پلان باید به عواملی مانند: شکل و عرض و طول و در کل ابعاد زمین، تعداد واحد در هر طبقه و تعداد پارکینگ و انباری و تاسیسات مورد نیاز در همکف و یا زیرزمین در صورت وجود توجه داشت.
- ورودی واحد ساختمان: ورودی فضایی است که قسمت خارج منزل را از فضای داخل آن جدا میسازد. ورودی خانه مسئولیت مهم و سرنوشت سازی را برای یک طرح خوب ایجاد میکند ابعاد ورودی باید متناسب با سطح خانه و افراد ساکن آن طرح شود و تمام دسترسیها از این نقطه شروع شده و باید افراد را به شکل منطقی به سمت فضای مختلف هدایت کرد پس وظیفه ورودی، دعوت، توزیع، هدایت میباشد.
- جانمایی آشپزخانه و ورودی ساختمان: تصمیم گیری در مورد بهترین موقعیت جانمایی آشپزخونه در پلان یکی از مهم ترین نکاتی است که تا حد زیادی میتواند روی کیفیت طراحی تاثیر گذار باشد. بهتر است آشپزخانه در موقعیتی جانمایی شود که دارای نور و تهویه مستقیم باشد و ترجیحا امکان دسترسی مستقیم به تراس آشپزخانه امکان پذیر باشد. ورودی آشپزخانه باید نزدیک به ورودی اصلی ساختمان باشد و بطور مستقیم با فضای نشیمن، ناهار خوری، صبحانه خوری و پذیرایی در ارتباط باشد. تجهیزات آشپزخانه طوری طراحی شود که محل میزکار، عناصر سینک و گاز از تمام قسمتهای پذیرایی قابل رویت نباشد.
پلان ویلای مینیمال مدرن دوبلکس
- جانمایی فضاهای خصوصی و عمومی در پلان: جانمایی فضاهای خصوصی در پلان موضوع بسیار مهم و حیاتی محسوب میشود بطوری که فضای خصوصی حتما باید جدای از فضای عمومی باشد و دسترسی از فضای عمومی به فضای خصوصی قالبا توسط کریدور و راهروها امکانپذیر باشد تا بطور مستقیم قابل رویت نباشد معمولاً ارتباطات بین این دو فضا با واسطه میباشد.
- جانمایی اتاق خواب ها و حمام نسبت به یکدیگر: در طراحی پلان اتاق خوابها، بهتر است یکی از خوابها بزرگتر در نظر گرفته شود که به آن، اتاق خواب والدین میگویند و قالبا مساحت آن از 15 مترمربع کمتر نیست و البته دارای امکاناتی همچون (اتاق تعویض لباس، سرویس حمام، تراس) باشد. معمولاً برای اتاق خوابها باید یک فیلتر ورودی در نظر گرفت و درب آن بگونهای باز شود که از قسمت مختلف منزل داخل اتاق قابل رویت نباشد. حدالمقدور اتاق خواب والدین از اتاق خواب فرزندان فاصله داشته باشد و حتما همه خوابها دارای کمد با عمق 60 سانتی متر باشد. بهترین جانمایی حمام در نزدیکی خوابها میباشد. درمورد درب حمام هم نکته درب اتاق خوابها صدق میکند و در آخر، خوابها دارای تراس هم باشد بسیار ایده آل است.
- مبلمان کردن پلان: مبلمان کردن پلان باعث میشود تا افراد درک درستی از فضاهای داخلی و ارتباط آنها داشته باشند. همچنین به ما کمک میکند تا بهتر بتوانیم منظور طرح را به کارفرما انتقال دهیم. منظور از مبلمان فضا به حداکثر رساندن کارایی فضاهای داخلی میباشد و البته در این مرحله به جانمایی درست پنجره، منابع نورگیر و چشم انداز هم می توان فکر کرد.