طراحی ویلای نئوکلاسیک ایرانی در شهرکرد
کارفرما: جناب آقای دکتر آتش افزا
طراحی ویلای نئوکلاسیک ایرانی. پروژهای که در استان چهارمحال و بختیاری-شهرکرد واقع است. امروزه تمامی پروژههای معماری از سبک بین الملل تبعیت میکنند، به همین دلیل پرداختن به معماری که دارای هویت و رنگ و بوی جغرافیا و فرهنگ خود را داشته باشد بسی دشوار به نظر میرسد. چشم مخاطبین کمتر عادت به دیدن همچین نماهایی دارد و به همین علت پروژههایی اینچنینی میتوانند مسیر ذهنی انسان را به سوی فرهنگ هر منطقه سوق دهند.
کمی به توضیح این پروژه و نگاه و رویکرد تیم طراحی کهن سازندگان بپردازیم. پروژه به واسطه اعلام موضع در برابر معماری صرف مدرن تا صرف کلاسیک غرب، وجودیت و ماهیت خود را شکل داده است. وجود تاجهای تخت جمشید و کشیدگی و مرتفع بودن نمای بنا، استفاده از کاشیکاری آبی فیروزهای (مختص معماری ایرانی) و همینطور سادهگرایی و بیپیرایگی (پرهیز از جزئیات) همگی سعی در هویت پردازی به این بنا را دارند. به کار گرفتن پنجرههای یکپارچه کشیده عمودی، هم باعث بالا رفتن سطح نورگیری و روشنایی فضاهای درونی بنا و هم سبب تعدیل سطوح صلب نما و به تعادل رساندن وزن بصری و ترکیببندی در کادر نما شده است. البته در فضاهای منفی درون قابها استفاده از بافت راه راه در کنار کاشیهای فیروزهای هم به این امر کمک کرده است.
تیم معماری برای خلق معماری و فضاهایی با کیفیت سعی کرده تا از حالت معمول چیدمان فضاها دوری کند. ورودی ویلا در طبقه همکف در مرکز پلان جانمایی شده، لابی در سمت راست و استخر تمام شیشهای در روبرو و یک حیاط گلکاری شده روبروی لابی قرار دارد. کمی مکث در لابی و دیدن گلآرایی فضای حیاط و نوشیدن یک فنجان قهوه حس بسیار خوبی به مخاطب القا میکند. در فضای لابی یک پله دکوراتیو جذاب و یک آسانسور برای ارتباط عمودی طبقات طراحی شده است.
در طبقه اول یک وید بسیار بزرگ و جذاب در نشیمن خصوصی و پذیرایی طراحی شده که کیفیت بودن در این فضا را با نگاه به طبقات بالاتر همواره با تابش نور آفتاب و سایه اندازی زیبا به علاوه لوستر بزرگ که تزئین سقف این بخش است، به طور قابل ملاحظهای بالا میبرد. عرصه خصوصی و عمومی خانه کاملاً از هم تفکیک شده است. حلقه وصل این دو عرصه آشپزخانه به همراه مطبخ و تراس مستقل است. یک خواب مستر که دارای کلوزت زیبا با نور مستقیم است و یک حمام و سرویس بهداشتی عمومی برای این طبقه در نظر گرفته شده است.
طبقه دوم که طبقه خصوصی محسوب میشود، دارای 3 خواب مستر با نوری مستقیم میباشد. رختشویخانه به همراه یک آشپزخانه کوچک و همچنین یک نشیمن خصوصی نقلی با یک کتابخانه دنج که دید به پذیرایی طبقه همکف دارد؛ بر جذابیت این طبقه افزوده و کیفیت بودن در این طبقه را دوچندان میکند. طبقه سوم دارای یک شاهنشین و دو حیاط خلوت (روف گاردن) میباشد. دیوارهای شفاف برای کوران و تهویه هوا و نورگیری بسیار کاربردی هستند. دو طرف حیاط که با گل و گیاه آراسته شده جای بسیار خوبی برای گذران اوقات خوش و استفاده از هوای طبیعی است. به علت طراحی نما و فرم پردازی این ویلا و همینطور شرایط منطقه، این حیاط دید از ساختمانهای اطراف ندارد و محرمیت خود را حفظ کرده است.
طراحی دکوراسیون داخلی، این ویلای نئوکلاسیک ایرانی توسط تیم طراحی کهن سازندگان انجام شده است. سناریو و ایدهپردازی طراحی دکوراسیون داخلی مدرن ایرانی این پروژه بر مبنای سبک معماری نئوکلاسیک ایرانی میباشد که رویکردی مدرن دارد و با روحیه و موتیفهای معماری ایران ادغام شده است. رنگ بندی کلی این بنا ملایم و بر مبنای رنگهای خنثی است و با مبلمان، اکسسوری و المانهای تزئینی با رنگهای پر قدرتتر ترکیب شده و به تعادل و هارمونی رنگی و بصری رسیده است.
مشاهده عکسهای بیشتر از طراحی داخلی این پروژه: طراحی دکوراسیون داخلی مدرن ایرانی